Home Lifestyle Food Koffie-break? Onze favoriete koffiebars in Gent

Koffie-break? Onze favoriete koffiebars in Gent

Koffie-break? Onze favoriete koffiebars in Gent

In heel Vlaanderen schieten koffiebars als paddenstoelen uit de grond en ook in Gent aan adresjes geen gebrek. Er is een hoop te zien en te doen in de Oost-Vlaamse hoofdstad en tussendoor een lekkere koffie hoort daar natuurlijk ook bij. Wij lijsten de gezelligste koffiebars op: vree wijs en vree straf!

 

5 x koffieklets in Gent

1. Full Circle Coffee

Na het succes in een pop-up-versie, was het tijd voor een vaste stek: Full Circle Coffee. De eerste 100% plant based coffee bar in België én gespecialiseerd in filterkoffie. Vlakbij De Krook, de splinternieuwe bibliotheek, kan je Full Circle Coffee vinden in een lichtrijk pand. Het interieur is eenvoudig maar tegelijk gezellig. Neerploffen doe je in retro fauteuils of bij zonnig weer op het terras.

2. Or Coffee

Or Coffee moeten we waarschijnlijk niet meer voorstellen aan de échte koffieliefhebbers. Het is dé plek bij uitstek om te genieten van een (fairtrade) cappuccino of espresso. OR heeft daarnaast een eigen branderij, biedt barista-opleidingen aan en verdeelt koffie in een 300-tal koffiebars. Je kan Or Coffee nu op 2 locaties in Gent vinden, aan het vernieuwde Dok Noord of in de buurt van cultuurcentrum de Vooruit.

3. Bar Jan Cremer

#coffeebar #ghent #coffee #bagels #carrotcake #brownie

A post shared by Bar Jan Cremer (@barjancremer) on

Reeds een gevestigde waarde binnen de coffee scene van Gent: Bar Jan Cremer. Je kan er terecht voor zowel de gewone drankkaart (frisdrank, wijn, bier en alcohol), als voor de koffiebar met chai, thee, koffie, ontbijt en bagels of een lekker stukje cake. Gelegen aan het Kramersplein en gezellig ingericht met Scandinavische tinten en materialen.

4. Madam Bakster

Madam Baksterthe guiltfree bakery – is de plek voor iedereen die fan is van desserts én zich nadien niet schuldig wil voelen om de bijhorende calorietjes. Wat je dan – naast koffie en thee – nog vindt op de menukaart? Desserts gemaakt op basis van plantaardige producten (zonder melk, boter, eieren of suiker ), taarten die dus ook geschikt zijn voor het veganistisch of glutenvrij dieet. Gelegen aan de Brabantdam.

5. Peaberry Coffeebar

Lunch? Belegde boterham ei & spek of salade met geitenkaas.

A post shared by Peaberry Coffeebar (@peaberry_laurence) on

Een koffiebar pur sang waar je ook terecht kan voor een croissant of muesli, een belegde boterham en heerlijke desserts. De uitbaatster verwelkomt je met een glimlach, kranten én free wifi. Gelegen niet ver van de Veldstraat, ideaal om een shopdagje mee te beëindigen.

Leuk weetje: Een peaberry is een koffieboon die alleen in de bes zit, in tegenstelling tot andere bonen die (in 90% van de gevallen) met twee tegen elkaar groeien. De boon belooft meer aroma’s en betere koffiesmaak.

Lees ook