Klassieker met een twist: kruidige bloemkool uit de oven met gremolata en tahinkorst

Bloemkool met aardappelpuree en worst is al jaren een echte Vlaamse klassieker, maar wie graag is wat exotischer eet moet dit recept proberen. Je zal dromen van verre oorden met deze heerlijk bloemkool in de oven.

Ingrediënten:

voor de pittige kruidenmix:

  • 1,5 el zwarte peper
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el komijnzaad
  • 5 kruidnagels
  • 1 tl kardemomzaad
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl geraspte nootmuskaat
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 tl kurkuma

voor de tahin-korst:

  • 3 el tahin
  • 1/2 citroen (voor sap)
  • 2 el olijfolie
  • 1 el water
  • 1/2 tl zout
  • 2 el zelfgemaakte kruidenmix

voor de gremolata:

  • bosje bladpeterselie
  • bosje koriander
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 citroen (voor sap
  • 1 zeste van citroen
  • snufje zout

Zo maak je het:

Kruidenmix:

  • verhit een klein pannetje op middelhoog vuur. Doe de zwarte peper, kruidnagel, kardemom-, koriander- en komijnzaad in het pannetje. Roer tot het begint te geuren.
  • Haal van het vuur, en stamp dan samen met de andere kruiden in een vijzel tot een grof poeder.

Tahin-korst:

  • meng alle ingrediënten.

Bloemkool:

  • kook de bloemkool ong. 8 min voor.
  • Smeer ze dan in met het tahin-mengsel en bak 35 min in een op 180°C voorverwarmde oven. Verhoog op het einde nog 10 min naar 200°C.

Gremolata:

  • hak de groene kruiden fijn, voeg citroensap, zeste, olijfolie en zout toe. Serveer de gebakken bloemkool hiermee.

Meer recepten om te proberen:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content