Feeling GOLD ROME

Hoe ontdek je Rome in alle rust? Wat zijn de wijken waar het NU gebeurt? Waar eet je topgastronomie voor geen geld? Ontdek méér dan 150 adresjes in Feeling GOLD Rome, deze maand in pakket met Feeling.

Een snelle snack is in Rome vaak een punt pizza. Maar wees wat avontuurlijker en probeer zeker ook de typische trapizzino, arrancini of tavola calda.

Pizza & Mortazza

Het zal ons worst wezen

De bekendste Romeinse ‘salami’ is mortadella, een fantastisch lekkere, flinterdun gesneden worst. In de roze foodtruck van Pizza & Mortazza (meestal dicht bij het Colosseum, de precieze locatie vind je op hun website) bestel je heerlijke pizza’s en snacks met mortadella.

Meer informatie vind je hier: pizzaemortazza.it

Pizzarium

Even aanschuiven

Deze piepkleine ‘hole in the wall’ bij het Vaticaan serveert fantastische stukken pizza. Het deeg mag traag rijzen en is gemaakt van biologische, op steen gemalen bloem. De toppings zijn altijd seizoensgebonden. Kom zeker vroeg, want het kan hier erg druk zijn rond de middag. Buiten zijn een paar tafeltjes waar je kunt zitten.

Adres: Via della Meloria 43, meer informatie vind je hier: bonci.it

Trapizzino

Perfecte mix

Is het een pita? Is het een pizza? De trapizzino is the best of both worlds. Deze gedeconstrueerde pizza die in 2008 werd uitgevonden, ziet eruit als een pitabroodje van pizzadeeg, maar de vulling is op-en-top Italiaans: denk aan heerlijkheden als parmigiana di melanzane, gehaktballetjes in tomatensaus, broccoli met worst, of inktvis met tomatensaus.

Adres: Via Giovanni Branca 88, meer informatie vind je hier: trapizzino.it

Supplizio

Kroketjes op z’n Italiaans

Een heerlijke, snelle én vullende hap vind je bij Supplizio, waar ze zich bekwaamd hebben in de befaamde arrancini: kroketjes van risotto. Ze komen in verschillende smaken, bijvoorbeeld porcini, carbonara of arrabiata. Je kunt ze ter plekke bestellen en degusteren met een glas steengoede wijn, of meenemen in een grappig eierkartonnetje.

Adres: Via dei Branchi Vecchi 143, meer informatie vind je hier: supplizioroma.it

Doppio Zero

Proosten met de locals

In deze trendy zaak kun je lunchen (tavola calda: een buffet vol heerlijkheden als pizza, pasta en gegrilde groenten voor zeer gematigde prijzen), maar ook uitgebreid aperitieven samen met de locals.

Adres: Via Marmorata 47, meer informatie vind je hier: volpetti.com

Ciao Checca

Het wachten waard

Klassieke pasta met een eigentijdse twist: je moet al van goeden huize zijn om daarmee weg te komen. Ciao Checca profileert zichzelf als slowfoodsnack. Alles wordt à la minute bereid met goede ingrediënten en respect voor tradities. Daarom is het normaal dat je hier een paar minuutjes moet wachten op je ‘snelle’ snack. De typische pasta alla checca wordt gemaakt met rauwe tomaten en basilicum.

Adres: Piazza di Firenze 25, meer informatie vind je hier: ciaochecca.com

Grom

Het allerlekkerste ijsje

Een dag in Rome is niet compleet zonder een ijsje. Grom is niet de typische, uitbundige kraam met honderd smaken, maar toch is dit de beste ijsjeszaak van Rome. Er wordt enkel vers, seizoensgebonden fruit gebruikt zonder kunstmatige additieven of kleurstoffen, maar ook alle zuivelproducten zijn top. Je vindt Grom op verschillende locaties in Rome.

Meer informatie vind je hier: grom.it

Ontdek nog veel meer heerlijke Italiaanse adressen in onze Feeling GOLD Rome, nu in de winkel.

Zin gekregen om op citytrip te gaan naar Rome? Wij hebben een exclusieve actie voor jou: Krijg een superkorting op een citytrip naar Rome dankzij Feeling en Tui.

Lees nog meer recensies van Evelien

Openingsbeeld: Trapizzino