Lekker geroosterd: bloemkoolpuree met foreleitjes en amandelschilfers

Vrienden op bezoek en plannen voor een upscale driegangendiner? Dan is deze bloemkoolpuree met foreleitjes misschien wel een aardig idee voor het voorgerecht?

Ingredienten

  • Bloemkool 1
  • amandelschilfers een handvol
  • room 100 ml
  • foreleitjes 1 potje

Zo maak je het:

  • Kook de bloemkoolroosjes gaar in water met een flinke scheut olijfolie voor de smaak, en wat peper en zout.
  • Hak de amandelschilfers grof, rooster ze in de oven of in een pan.
  • Giet het water van de bloemkool af, giet de room erbij, pureer. Laat de puree afkoelen tot hij lauw is voordat je de foreleitjes toevoegt, anders gaan de eitjes garen in de puree en worden ze hard.
  • Voeg vervolgens drie vierde van de foreleitjes toe en roer ze door de puree. Lepel de puree in kommetjes, strooi er amandelschilfers over, werk af met de rest van de foreleitjes.

Meer verrassende recepten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content