Home Lifestyle Food Lekker lang tafelen
Lekker lang tafelen

Eén lange tafel, uitzonderlijke locaties en topchefs die met lokale producten werken. Het rondreizend restaurant 'Vrienden van de Smaak' -een unicum in Vlaanderen!-  puzzelde voor het tweede jaar op rij een piekfijn programma in elkaar. Alleen de gasten ontbreken nog, dus waar wacht je op?

Terwijl rondtrekkende restaurants in andere landen al enkele jaren een hype zijn, kende het concept in België nooit echt veel aanhang. Een verwonderde Didier Bastiaens (die het succes in Nederland met eigen ogen gezien had) besloot in het voorjaar van 2012 dan ook om zijn kans te wagen. Hij stelde een team samen en zo zag Vrienden van de Smaak het levenslicht. Na een succesvol eerste zomerseizoen, met zo'n 600 gasten verdeeld over acht diners, was het meteen duidelijk dat er dit jaar een vervolg moest komen. Wij zijn dan ook  blij aan te kondigen dat de nieuwe datums voor Vrienden van de Smaak 2013 online staan.

Want geef nu toe, wat is er heerlijker dan buiten te genieten op een zachte zomeravond? In een intieme en ontspannen sfeer maak je nieuwe vrienden, terwijl de lokale verdeler vertelt over zijn unieke seizoensproducten en een topchef voor je neus staat te koken. 

De organisatie kan alvast niet wachten op de nieuwe start en sloeg naar eigen zeggen enkele straffe sterrenchefs aan de haak. Welke namen op de kalender zullen prijken houden ze nog even geheim, al verklappen ze wél dat Alex Clevers van het sterrenrestaurant Vivendum deel uitmaakt van die lijst. Wij schuiven graag aan!

Meer informatie en de datums voor 2013 vind je hier terug.

(IDP)