Lekker lokaal: frisse kaastaart met conference peer

Europees Parlementslid Hilde Vautmans lanceert ‘Boerentrots‘, een nieuw boek om lokale boeren te steunen. Het is een boek met straffe verhalen van onze Vlaamse boeren én enkele heerlijke recepten boordevol lokale ingrediënten. Waaronder deze zoete kaastaart met conference peer.

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."

Frisse kaastaart met conference peer

Dit heb je nodig (voor 1 taart van 18 cm doorsnede):

Voor de taartbodem:

  • 100 g donkere kandijsuiker
  • 100 g boter
  • 100 g hazelnoten
  • 100 g amandelpoeder
  • zout

Voor de perenvulling:

  • 4 peren
  • kaneelpoeder
  • 2 el  honing
  • 2 blaadjes gelatine, geweekt in koud water

Voor de kaasvulling:

  • 65 ml melk
  • 8 eigelen
  • 75 g suiker
  • 4,5 blaadjes gelatine, geweekt in koud water
  • 150 g Keiemse Witte zonder korst
  • 100 g platte kaas
  • 375 g room

Voor de afwerking:

  • 1 doosje van 65 g meringue toefjes
  • 1 peer
  • suiker en boter om te karamelliseren
  • enkele blaadjes munt

Zo maak je het:

  • Klop de eigelen samen met de suiker tot een stevige witte massa (ruban). Verwarm de melk in een kookpot. Knijp de gelatine uit en los op in de melk. Roer de melk onder de ruban. Voeg de Keiemse Witte en de platte kaas toe en meng alles goed met een klopper. Klop de room op tot yoghurtdikte, spatel onder het kaasmengsel en stort in springvorm met vershoudfolie. Laat opstijven in de frigo.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis, snijd het vruchtvlees in kleine blokjes, verwarm samen met een snuifje kaneel en de honing en los er de uitgeknepen gelatine in op. Laat afkoelen. Hak voor de bodem de hazelnoten grof, meng er kandijsuiker, zachte boter, amandelpoeder en zout door.
  • Bekleed de bodem van een tweede springvorm met bakpapier. Doe het bodemmengsel erin en druk alles goed aan zodat het deeg gelijk verdeeld is. Bak de bodem in een warme oven ca. 14 à 18 min. op 160°C. Laat afkoelen. Schil de peer voor de afwerking, verwijder het klokhuis, snijd in acht gelijke stukken en die in hele dunne reepjes. Wrijf een bakplaat lichtjes in met boter, verdeel de peer erover, bestrooi met suiker en karamelliseer onder de grill. Laat afkoelen, rol voorzichtig op en snijd in reepjes. Bouw nu de taart op. Lepel de opgesteven perenblokjes op de taartbodem en wrijf open zoals confituur. Haal het kaasmengsel uit de springvorm en leg op de perenblokjes. Werk de taart af met toefjes meringue, reepjes gekaramelliseerde peer en blaadjes munt.

Tip: Keiemse Witte geeft een typische smaak aan de taart, fruit is een perfecte combinatie. Wil je graag een variant maken? Vervang de peren door appel, aardbeien of blauwe bessen.

‘Boerentrots’ zal gratis verspreid worden. Je kan het boek ook aanvragen via hilde@vautmans.eu

Meer lekkere taarten:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content