Na het succes van ‘The Messy Chef, lekker normaal, abnormaal lekker’ komt chef Jelle Beeckman met een vervolg. Dezelfde stijl: lekker, gemakkelijk en met een sausje humor eroverheen. Op feeling.be deelt hij alvast enkele van zijn favoriete recepten. Vandaag: ijsjes!

“Het rook er naar sigaren of sigaretten, ik kende als kind het verschil nog niet. Het beige behangpapier vierde onlangs nog een diamanten huwelijk met de muur. Aan de laag stof op de luster konden we exact weten hoe lang het geleden was dat we op bezoek waren geweest. Het was er tropisch warm, ook al was de kachel zo oud dat hij nog op fossiele brandstof draaide. De ketel water floot zijn kanariepietje terug als dat te onrustig werd
in ons bijzijn. Nonkel Roger haalde een glazen schaaltje met wat snoepjes erin uit de kast en plofte neer in zijn olijfgroene fauteuil. Die snoepjes, ze liggen aan de basis van wat ik zelf de lekkerste butterscotch ooit vind!”

IJs met Werther’s Originalsaus en pinda

dit heb je nodig:

  • 2 el gezouten pindanootjes
  • 250 ml room (+20%)
  • 245 g (harde) Werther’s Original snoepjes
  • vanille-ijs

Zo maak je het: 

  • Hak de nootjes fijn.
  • Warm de room op in een steelpannetje zonder dat je de room laat koken.
  • Haal de snoepjes uit hun papiertje (duh) en voeg ze stelselmatig toe aan de room. Zet de pan af en toe eens van het vuur.
  • Blijf voortdurend roeren, bij voorkeur met een ‘pottenlikker’, zodat de snoepjes niet aan de bodem plakken. Als alle snoepjes gesmolten zijn, voeg dan de noten toe en laat afkoelen.
  • Serveer lauw met een bolletje ijs.

Tip: Dit dessertje is hemels gemakkelijk, maar je moet er wel bij blijven! Een scheutje whisky of rum aan het einde toevoegen, maakt je saus volledig af. Wel niet meer aan de kindjes geven dan (tenzij ze anders moeilijk in slaap raken ;-)).

Meer recepten ontdekken? ‘The Messy Chef 2, Goei Eten’, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts is nu te koop. Ontdek meer van Jelle op zijn Instagrampagina @the_messy_chef_jelle.

 

 

 

Meer lekkere ijsjes: