Droom je deze zomer van een tripje naar Thailand maar werkt je portemonnee niet mee? Dit receptje katapulteert je voor even naar de drukke straten van Bangkok of naar een zwoel strandbarretje aan de Thaise kust.

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 2 wortels
  • 1 stuk gember van 4 cm
  • 4 tenen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 rode paprika
  • 1/2 ui
  • 600 ml kippenbouillon
  • 2 blikjes Kokosmelk
  • 1 el rode currypasta
  • 2 el vissaus
  • 2 el sojasaus
  • 1 el palmsuiker (of rietsuiker, of gewone)
  • Arachideolie
  • 12 kerstomaatjes
  • 80 gr enoki-champignons
  • 1 limoen  (in dunne schijfjes)
  • 1 pakje noedels
  • 1 bosje koriander

Zo maak je het:

  • Snipper de ui. Rasp de gember. Snijd de wortels en de paprika klein. Pers de knoflook fijn en pers de limoen uit.
  • Doe een eetlepel arachideolie in een grote pot, en stoof daar de ui, knoflook, gember en currypasta in aan. Laat de rode paprika en de wortels even meestoven en voeg dan kippenbouten, limoensap, bouillon, kokosmelk, vis- en sojasaus en palmsuiker toe. Laat nu ca. 30 min op een laag vuurtje verderkoken.
  • Zodra de kippenbouten goed gaar zijn, kun je ze uit de soep halen en het vlees van het bot afhalen. Doe het vlees daarna opnieuw bij de soep.
  • Kook de noedels gaar zoals vermeld op de verpakking en verdeel ze over 4 kommen. Schenk de soep erover.
  • Werk af (naar smaak) met verse koriander, doormidden gesneden kerstomaatjes, wat enoki en een schijfje limoen.

Tip:

Enoki-champignons kun je in de meeste supermarkten vinden, maar je kunt ze ook vervangen door flinterdun gesneden schijfjes (rauwe) champignons.

Meer zomerse recepten:

Door Ann Van Der Auwera, foto’s: Wout Hendrickx