Een lekkere snelle hap op tafel? Experimenteer met wraps. Nood aan inspiratie? In het nieuwe boek ‘It’s a Wrap’ vind je heerlijke recepten om aan de slag te gaan. En het beste nieuws: wij mogen er alvast drie delen.

It’s a wrap

Tortilla’s en wraps zijn lekker veelzijdig: een snelle lunch, een origineel borrelhapje of een zoet ontbijt? Alles is mogelijk. De 50 recepten van It’s a wrap komen uit de keuken van No Fairytales. De kleurrijke groentetortilla’s van dit Nederlandse merk maken het je gemakkelijk om net wat gezonder te eten. Ze bestaan voor 45% uit groente, en zijn een bron van vezels, waardoor je eenvoudiger aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid komt.

Zoete ontbijttortilla’s met pindakaas en banaan (gele wrap)

Voor dit ontbijt springen wij met plezier uit ons bed!

4 personen | 10 minuten

Dit heb je nodig:

  • 30 g ongezouten pecannoten
  • 4 worteltortilla’s
  • 4 el 100% pindakaas
  • 4 bananen
  • snuf kaneel
  • 4 el granola/muesli

Zo maak je het:

  • Hak de pecannoten grof.
  • Besmeer de tortilla’s met pindakaas. Pel de bananen en leg ze in het midden van de tortilla’s. Bestrooi met kaneel en granola en top af met de gehakte pecannoten.
  • Rol de tortilla’s op en snijd ze in stukjes.

Snelle tortizza

Gezonde comfortfood op z’n best!

4 personen | 10 minuten + 15 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 200 g champignons
  • 250 g mozzarella
  • 4 worteltortilla’s
  • 140 g tomatenpuree
  • 250 g cherrytomaten
  • 45 g rucola

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd de champignons en mozzarella in plakjes.
  • Bestrijk de tortilla’s met tomatenpuree en beleg ze met champignons, mozzarella, en cherrytomaten.
  • Bak de tortilla’s 10-15 minuten in de oven.
  • Garneer de warme tortizza’s met rucola.

Empanada’s

Hiermee scoor je bij jong en oud!

10 stuks | 20 minuten + 20 minuten oventijd

Dit heb je nodig:

  • 50 g chorizo
  • ½ rode paprika
  • 2 bosuien
  • 50 g spinazie
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 ei
  • 50 g roomkaas
  • 5 worteltortilla’s

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Snijd voor de vulling de chorizo en de paprika in kleine blokjes en de bosui in dunne ringen. Hak de spinazie fijn. Meng alle gesneden ingrediënten met de geraspte kaas, het ei en de helft van de roomkaas.
  • Halveer de tortilla’s.
  • Schep op de helft van elke halve tortilla wat van de vulling, maar laat de randen vrij. Kwast de randen in met wat van de achtergehouden roomkaas en vouw de vrije helften over de vulling. Druk de randen goed aan, ze zullen niet helemaal sluiten.
  • Bak de empanada’s in het midden van de oven in 20 minuten knapperig

Meer lezen? It’s a Wrap – uitgegeven door Spectrum – is nu verkrijgbaar (€15)

Meer recepten: