Dat de zon bijna altijd schijnt in Marokko, dat próéf je. En dan vooral wanneer je gaat lunchen in Marrakech bij deze adresjes, waar je graag je voeten onder tafel schuift.

5 x onze favoriete restaurants om te lunchen in Marrakech

1. La Famille: lunch tussen het riet

lunchen in Marrakech

Misschien wel de mooiste lunchplek van de stad: bij La Famille eet je in het hart van de Medina, op een prachtige binnenkoer, vol rieten accessoires. Je kunt er kleine hebbedingetjes shoppen, maar vooral heerlijk biologisch eten.

La Famille, 34 Derb Jdid, Medina.

2. Beldi Country Club: eat – sleep – repeat

lunchen in Marrakech

De Beldi Club is een hotel – en wat voor één. Twee zwembaden, overal winkeltjes waar je prachtige decospullen kunt shoppen, beeldige kamers en: een fantastisch terras om te lunchen. Je eet in een oase van rust, tussen het groen en de fluitende vogeltjes. Eén probleem: je drinkt hier al snel een glaasje rosé te veel…

Beldi Country Club, km 6, Route de Barrage, Cherifia.

3. Grand Café de la Poste: hét oriëntatiepunt

lunchen in Marrakech

Dit Grand Café is al sinds de jaren 20 dé iconische ontmoetingsplek van de stad: locals, ex-pats en toeristen treffen elkaar hier, voor een koffie op het terras, of een uitgebreide lunch in de donkere brasserie in Franse stijl. Het Café is een van de bekendste oriëntatiepunten van Marrakech; als je je reisgezelschap kwijt bent, spreek dan híér af (en eet meteen iets).

Grand Café de la Poste, hoek Boulevard El Mansour Eddahbi en Avenu Imam Malik, Guéliz.

4. Le Jardin: hipstertent

lunchen in Marrakech

Midden in de Medina ligt Le Jardin, dé hipsterkeet van Marrakech. Alles is er groen: de vloertegeltjes, de muren, de planten – zélfs de fruitstalletjes. Hier eet je vers, gezond, vegetarisch hipsterfood. Het is hier altijd druk, want het eten is lekker, en de vibe relaxed.

Le Jardin, 32 Souk Sidi Abdelaziz, Medina.

5. Chez Chegrouni: food with a view

lunchen in Marrakech

Ga naar het dakterras, installeer je met een theetje en een boek, en kijk neer op de gekke bedrijvigheid op het Djemaa el Fna-plein. Het eten is basic en goedkoop, het zicht gratis: dóén.

46 Djemaa el Fna.

 

Zin in een citytrip naar het dromerige Marrakech? Deze maand vind je bij Feeling onze Cityguide Marrakech, met meer dan 150 exclusieve adressen – of je nu houdt van wellness, avontuur of lekker eten en drinken. Haal ‘m snel in huis!

riad marrakesh

 

Meer lezen over hotspots en restaurants:

Door: Els Keymeulen.