Home Lifestyle Food Met deze cocktails scoor je tijdens de feestdagen

Met deze cocktails scoor je tijdens de feestdagen

Met deze cocktails scoor je tijdens de feestdagen

Gastvrouw tijdens de feesten? Niet alleen het eten is belangrijk, ook met de juiste drankjes kan je scoren. Wij geven je drie cocktailrecepten die zeker in de smaak vallen.

Het perfecte aperitief 

Basta Poco

Vul een mooi wijnglas met ijsblokjes. Schenk 30 ml Cocchi Americano in het glas. Vul aan met 30 ml ginger ale en 30 ml schuimwijn. Roer. 

Werk af met een beetje zeste van sinaasappel. Duw de zeste zachtjes over de rand van je glas. Dankzij de olie die vrijkomt, geeft dat een heerlijk sinaasappelsmaakje

Een punch

Ipanima

Vul een glas met crushed ice. Giet er 30 ml kwalitatieve cognac in. Vul aan met 10 ml vers citrioensap, 30 ml passievruchtensap, 30 ml ginger ale en 20 ml suikersiroop, die maak je door een hoeveelheid suiker op te lossen in eenzelfde hoeveelheid water. Kort roeren en afwerken met een stukje passievrucht

Tip: Dit recept is origineel een punch. Krijg je veel volk over de vloer? Maak een grote hoeveelheid, serveer in een mooie kom en voeg citroenschijfjes toe als garnering.

Voor bij het dessert

Eggnog

Een klassieke eggnog is altijd een goed idee. 

Voeg bij 500 ml volle melk en 200 ml room, 4 kruidnagels, 2 kaneelstokjes en een vanillestokje.Warm dit op, op een laag vuurtje. Klop het eigeel van 8 eieren op, samen met 125 g suiker. Meng een deel van de warme melk samen met het opgeklopte eigeel. Blijf goed roeren zodat klonters geen kans krijgen. 

Giet vervolgens de mengeling terug in de kookpot en blijf goed roeren. Het beslag wordt dikker. Let op: Laat het mengsel niet koken. Voeg 100 ml rum toe. Schenk uit en werk af met nootmuskaat

Mag het speciaal zijn? Deze gin wordt gemaakt van vlees. Serveer met een lekker hapje of ga voor oesters. Hier vind je alles wat je moet weten over oesters. Geen fan van oesters? Hier ontdek je vijf heerlijke feesthapjes.