Volgens experten wordt ‘Noon Chai’ dé nieuwe Instagramhit van 2018. De roze thee wordt ook wel Kashmiri Chai of Pink Chai genoemd. En wij begrijpen waarom, het roze drankje ziet er bijzonder mooi uit.

Het roze drankje wordt niet gemaakt van roze theeblaadjes, het is namelijk een groene thee aangevuld met speciale kashmiriblaadjes en verschillende specerijen zoals kardemom en steranijs. De specerijen zijn afkomstig uit de Pakistaanse regio Kashmir, dichtbij de grens met India.

Wil jij ook zo’n mooi kopje maken om te drinken en sharen op Instagram? Dan moet je er wel wat tijd voor uittrekken, want in tegenstelling tot een gewoon kopje thee, heb je minstens 25 minuten nodig voor de bereiding.

Zo maak je het

Kook kashmiritheeblaadjes (Je vindt ze in de Pakistaanse winkel of online) samen met de steranijs en kardemom gedurende 20 minuten in water. Blijf die hele tijd roeren zodat er zuurstof aan de thee wordt toegevoegd. Het roeren zorgt dat de thee zijn roze kleur krijgt. Is je thee niet roze genoeg, voeg dan een lepeltje baksoda toe voor extra effect.

Daarna koel je de thee af met ijsklontjes, die helpen om de kleur te behouden. Vervolgens voeg je nog warme melk en suiker toe. Breng de thee daarna opnieuw aan de kook. Verwacht je aan een warme, kruidige, zoete thee met een subtiele zoute nasmaak. Voeg daarna een lepel geplette pistachenoten en wat amandelen toe.

Je moet er wat voor overhebben… Deel daarna met de hashtag #kashimirichai. En vergeet vooral ook niet te genieten van je kopje thee. Smakelijk!

Meer over foodtrends: