Home Lifestyle Food Onze 4 favoriete restaurants in het museum

Onze 4 favoriete restaurants in het museum

Onze 4 favoriete restaurants in het museum

Een museum is al lang niet meer een saaie bedoening. Tegenwoordig kan je vaak lekker gaan eten in de bijbehorende restaurants. Ontdek onze vier favoriete restaurants in bekende musea! Een ideale combinatie van cultuur en lekker eten.

1. Brunch with a view

Trek bij mooi weer naar het dak van het Muziekinstrumentenmuseum in hartje Brussel. Op de bovenste verdieping van het art nouveau-gebouw is een terras met een panoramisch uitzicht over de hoofdstad. Op de kaart van het restaurant van het MIM geen verrassingen, maar hier kom je dan ook niet per se voor de gastronomie. Wel een tip: op zondagochtend kun je naar believen brunchen via een buffetformule.

Restaurant Muziekinstrumentenmuseum, Hofberg 2, 1000 Brussel

MIM

 

2. Lekker bewaard geheim

Strak in zwart en wit, in de kelders van het Museum voor Schone Kunsten, zit een verrassende brasserie verscholen: Mub'Art. Chef Bart Lippens serveert er klassieke keuken met een hedendaagse twist, tegen een redelijke prijs. Jan Hoet was er kind aan huis, en auteur Oscar van den Boogaard had er een tijd zijn eigen schrijftafeltje. Het fijne terras is een goed bewaard geheim in Gent.

Mub'Art – Museum voor Schone Kunsten, Fernand Scribedreef 1, 9000 Gent

Mub'Art

 

3. Gezond lunchen met Filip

Een gezonde lunch in de tuin van de koning? Daarvoor moet je in Green Kitchen zijn, het restaurant van het BELvue Museum, waar onze vaderlandse geschiedenis centraal staat. Een salad bar, soepjes en sapjes, wraps, burgers en bagels: alles is klaargemaakt met dagverse producten van een eigen boerderij. Knap concept, met verantwoord lekkers, waaraan je je dus zonder schuldgevoel kunt tegoed doen.

Green Kitchen – BELvue Museum, Koningsplein 9, 1000 Brussel

Green Kitchen

 

4. Klassiekers mét zeewind

Lunchen in de duinen, met de zeewind in het haar, daarvoor moet je in Oostende zijn. Sinds de restauratie doet Fort Napoleon niet alleen dienst als exporuimte, maar ook als bistro. Fabiaan Van Severen verzorgde het interieur van het restaurant in het museum en op het menu staan Franse en Belgische klassiekers. Je vindt het fort op de Oosteroever, een opkomende buurt waar binnenkort heel wat hippe appartementen uit de grond rijzen. Een stukje kust dat je zeker moet ontdekken.

Bistro Fort Napoleon, Vuurtorenweg z/n, 8400 Oostende

Fort Napoleon