Minder room en meer fruit. De Italiaanse gelato is niet alleen veel lekkerder maar ook nog gezonder dan roomijs. Reden te meer om al likkend de stad te verkennen.

1. IL MASSIMO DEL GELATO: CHOCOLISSIMA

View this post on Instagram

Saturday night 🍦 #icecream #massimo

A post shared by Domenico Riccio (@domenicoriccio_) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar liefst acht van de ongeveer veertig smaken die hier worden aangeboden, zijn chocoladevarianten. Van chocolade met chili over chocolade rum tot chocolade met kaneel en 100% chocolade voor de diehards. Er zijn intussen twee vestigingen van het ijssalon, maar de originele heeft meer variatie.

Via Lodovico Castelvetro 18, ilmassimodelgelato.it

2. GELATERIA MARGHERA: CRÈME-GLACE IN ’N GLAASJE

View this post on Instagram

⠀ ⠀ 大人気のビスコッティー💕⠀ 今日はどれにする?🌈⠀ ⠀ ===================================== ✔︎ ヘーゼルナッツチョコジェラート × ヘーゼルナッツ⠀ ✔︎ ラズベリージェラート × ラズベリー⠀ ✔︎ コーヒージェラート × コーヒーチョコレート⠀ ===================================== ⠀ _________________________⠀ 🍦#ubereats はじめました🍦⠀⠀ ⠀⠀ ご自宅や職場でもマルゲラの味を楽しんでいただけるよう、Uber Eatsでのお届けが可能になりました✨⠀⠀ ⠀⠀ 注文は14時以降から受け付けております!⠀⠀ ケーキやビスコッティ、ドポチェーナもご用意しておりますのでぜひご利用ください。⠀⠀ _________________________⠀ ⠀ ⠀ #ジェラテリアマルゲラ #マルゲラ #ジェラート ⠀⠀ #ジェラート専門店 #ジェラート屋さん #ミラノジェラート #ミラノ ⠀ #スイーツ #スイーツ部 #スイーツ巡り #ジェラート部 ⠀ #ジェラートサンド #アイスサンド #ビスコッティ #チョコレート #ギフト #スイーツギフト #コーヒージェラート #ラズベリージェラート #チョコレートジェラート #東京スイーツ #東京カフェ巡り #東京 #麻布十番 #麻布十番カフェ #麻布十番ランチ⠀ #gelateriamarghera #gelato #Artigianale⠀

A post shared by ジェラテリア マルゲラ (@gelateriamarghera) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Op zonnige dagen staat er een behoorlijke wachtrij aan te schuiven voor het huisgemaakte ijs van Marghera. Al is er niet alleen belangstelling voor bollen, maar net zo goed voor de ijstaarten en de zogenaamde liquorini’s: glaasjes waarin laagjes ijs en sorbet worden afgewisseld en aangevuld met fruit of nootjes.

Via Marghera 33, gelateriamarghera.it

3. AMORINO: KOUD KUNSTJE

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Het oog wil ook wat, dus vegen ze bij Amorino niet gewoon een klieder ijs op een hoorntje, maar maken ze er een waar kunstwerk van. Ideaal Instagram-materiaal, de roos met openstaande blaadjes die ze hier in enkele seconden tevoorschijn toveren. Als je snel een foto kunt maken voordat de bloem smelt, tenminste.

Via Fiori Chiari 9, www.amorino.com

Lees ook: exclusieve aanbieding – 3 dagen Milaan voor 2 personen vanaf €289

4. LA GELATERIA DELLA MUSICA: ZEG MAAR STRACCIATELLA

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

De naam van deze zaak geeft het concept al een beetje weg: alles staat hier in het teken van muziek. Maar tenzij je een specialist bent in Italiaanse muzikanten en liederen, mag je ook gewoon stracciatella zeggen tegen de smaak ‘Ornella Vanoni’. Specialiteit van het huis: de Salty Bronte Pistachio, volgens kenners de beste pistache van Milaan en omstreken.

Via Giovanni Enrico Pestalozzi 4,  lagelateriadellamusica.it

5. PAVÉ GELATI & GRANITE: GELIKT

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Terwijl de meeste ijssalons het niet moeten hebben van een hip interieur, is dat bij Pavé een tikje anders. Je wandelt net een New Yorkse koffiebar binnen. Het smakenpalet is hier minder uitgebreid, maar laat dat de pret niet bederven. Wie heeft een ruime keuze nodig wanneer er smaken op de kaart prijken als Tarte Tatin, Bread and Butter en Siciliaanse sinaasappel?

Via Ces. Battisti 21, pavemilano.com

6. GELATERIA PAGANELLI: SUB ZERO VINO

View this post on Instagram

🍨

A post shared by Taylor Raffa (@taylorraffa) on

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Toen de heer Paganelli in 1930 met huisgemaakt ijs begon, besloot hij twee van Italiës grootste troeven te combineren: gelato en vino. Het resultaat is een legendarisch ijssalon met een ruime selectie aan wijn sorbets. Neef Francesco, die intussen het roer overnam, beweert dat je niet dronken wordt van de Cabernet of de Moscato Giallo... maar test dat vooral zelf even uit.

Via Adda3.

Op zoek naar nog méér adressen in Milaan? Wij zetten Milaan, deco-stad bij uitstek, in de spotlights in onze gloednieuwe Feeling GOLD Milaan. Je vindt er portretten van internationaal gerenommeerde designers, dé woontrends van de toekomst en meer dan 150 exclusieve adressen die grandeur en stijl ademen. Mis ‘m niet. Vanaf 17 april in de winkel.

Lees ook: