Origineel en simpel dessert: ‘verloren croissants’ uit de oven

Nog geen idee wat je tijdens de feesten als dessert kan geven en geen held tussen de potten? Met deze lekkere en eenvoudig ‘verloren croissants’ kan je 4 à 6 personen verrassen.

Ingrediënten

  • 6 croissants
  • 100 g blauwe bessen
  • 250 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • 1 vanillestokje
  • 3 eieren
  • rasp van 1 biocitroen
  • poedersuiker

Bereiding

Smeer een laagje lemoncurd over de bodem van een ovenschaal. Snijd de croissants in stukken en doe die in de schaal. Verdeel er de blauwe bessen tussen en de rest van de lemoncurd. Doe de melk, slagroom, suiker en het merg van het vanillestokje in een pannetje. Verwarm op een laag vuur. Klop ondertussen in een kom de eieren met de citroenrasp luchtig. Giet het warme melkmengsel voorzichtig bij de eieren. Blijf stevig roeren terwijl je dit doet (anders krijg je een roerei). Giet dit mengsel over de croissants.

Bak deze croissant-broodpudding in 30 minuten goudbruin in een op 200°C voorverwarmde oven (dek eventueel af met aluminiumfolie als je merkt dat het te donker begint te worden). Strooi er voor het serveren poedersuiker over en serveer eventueel met nog wat extra bessen.

Beeld: Wout Hendrickx

Meer lekkers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content