Indische zalmcurry met kikkererwten

Ingrediënten:

  • 150 g bruine rijst
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 cm verse gember
  • 2 el milde currypasta
  • 1 el olijfolie of kokosolie
  • 2 tomaten
  • 400 g kikkererwten uit blik
  • 200 ml kokosmelk 
  • 400 g babyspinazie
  • 300 g wildezalmfilet
  • het sap van 1 limoen
  • koriander (naar smaak)
  • peper en zout

Zo maak je het:

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snij ui, gember, knoflook en tomaten fijn. Verhit de olie in een wok, fruit de ui en de knoflook, voeg dan gember en currypasta toe.

Spoel de kikkererwten onder koud water. Voeg ze dan samen met de kokosmelk en tomatenblokjes toe aan de wok. Verlaag het vuur en blijf roeren. Breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Snij de zalm in middelgrote blokjes en voeg ze samen met de spinazie toe aan de wok. Als de spinazie geslonken is, is de zalm ook gaar (ca. 4 min). Serveer de zalmcurry met de rijst en werk af met wat blaadjes koriander.

Meer recepten om uit te proberen vind je hier: