Home Lifestyle Food ‘Pastorale’-chef Bart De Pooter start luxe-brasserie in Mercedes-garage

‘Pastorale’-chef Bart De Pooter start luxe-brasserie in Mercedes-garage

'Pastorale'-chef Bart De Pooter start luxe-brasserie in Mercedes-garage

Dineren in een garage? Klinkt intrigerend. Vanaf 1 september kan u zelf gaan uitproberen wat het geeft in de Mercedes-garage op de Grote Zavel in Brussel. Het concept is een intiatief van tweesterrenchef Bart Depooter van restaurant 'De Pastorale' in Reet. 

De Pooter besliste om een tweede zaak te openen in Brussel omdat hij naar eigen zeggen toe was aan een nieuwe culinaire uitdaging. "Ik heb doorheen de jaren een erg goed team rond me weten te verzamelen in De Pastorale. Dat zorgt ervoor dat ik tegenwoordig af en toe ook eens iets buitenshuis kan doen, wat me veel voldoening geeft", licht hij zijn beslissing toe.

De nieuwe zaak van de tweesterrenchef in de Mercedes-garage, zal een luxe-brasserie worden die de naam WY meekrijgt. Ontwerper Franky Claes en lichtkunstenares Alessandra Mathilde zullen de inrichting van het interieur voor hun rekening nemen.

 

 

 

 

 

 

WY wordt een 'interactief' restaurant. Er zal worden gewerkt met iPads en live streaming: in de open keuken zullen camera's staan, waarvan de beelden live getoond zullen worden op een grote wand. Op die manier kunnen de gasten persoonlijk zien hoe hun gerechten worden klaargemaakt.

Over het menu wil de chef nog niets kwijt, behalve dat het een mix wordt tussen traditioneel en exotisch. De Pooter zal ook 'inventief met groenten' werken. De prijzen van de gerechten zullen tussen de 50 en de 75 euro liggen.

WY gaat open op 1 september 2012.

Adres: Bodenbroekstraat 22-24, Grote Zavel, 
1000 Brussel

TEL: +32 (0)2 400 42 50