Geen beter wapen om je weerstand te boosten, dan een flink shot vitamine C. Met deze flu fighters op je bord, schiet je alvast heerlijk raak.

Citroentaartjes voor 4 à 8 personen

Zo maak je het deeg

  • 100 g boter op kamertemperatuur
  • 50 g bloemsuiker
  • Zeste van 1 citroen
  • 175 g bloem

Verwarm de oven voor op 160°C. Klop de boter met de suiker luchtig. Voeg de zeste en vervolgens de bloem toe. Meng alles tot een deeg, rol dat uit en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Prik gaatjes in het deeg en bak het 30 min.

Zo maak je de vulling

  • 250 g bloemsuiker
  • 50 g bloem
  • 5 eieren
  • 250 g citroensap

Verhoog de oventemperatuur tot 180°C. Klop de eieren los, vermeng ze met het citroensap en zeef dit. Voeg geleidelijk de bloemsuiker toe en roer tot er geen klontjes meer zijn. Giet het mengsel op het deeg en bak dat 25 min in de oven. Haal het deeg van de bakplaat en snijd het in vierkanten. Bestrooi alles met bloemsuiker en leg er eventueel nog wat dunne plakjes citroen op.

Meer kookinspiratie

Door: Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.