Broccoli kent oneindig veel mogelijkheden. Combineer de groente met room en kaas en je krijgt een smakelijke en stevige broccolisoep boordevol goede voedingstoffen. Perfect voor bij de lunch of als vullend voorgerechtje. Want er is niets beter dan een dampende kom soep, toch?

Dit heb je nodig om broccolisoep voor 4 te maken:

  • 30 g boter
  • 100 g broccoliroosjes (kleingesneden)
  • 250 ml slagroom
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • roze Himalayazout
  • versgemalen zwarte peper
  • 120 g geraspte kaas

Zo maak je het:

Verhit de boter in een middelgrote pan op matig vuur. Voeg de broccoli toe en schep hem ongeveer 5 minuten om tot hij beetgaar is. Voeg al roerend de room en bouillon toe. Voeg roze Himalayazout en peper toe. Laat de soep 10-15 minuten trekken en dikker worden, onder af en toe roeren. Draai het vuur laag. Houd een handjevol geraspte kaas apart voor de garnering. Voeg de rest van de geraspte kaas beetje bij beetje toe aan de soep en laat die al roerend smelten. (Voeg niet alle kaas tegelijk toe, anders krijg je klonten.) Schep de broccolisoep in vier kommen, strooi de apart gehouden geraspte kaas ervoer en serveer hem.

Tip van de chef: Wil je een extra gladde soep, pureer hem dan met de staafmixer voor je de geraspte kaas erdoor roert.

3 x smaakvariaties om je broccolisoep nog lekkerder te maken:

  • Voeg voor pittige soep ¼ theelepel chilivlokken toe.
  • De soep krijgt een rijkere smaak als je tegelijk met de broccoli 1 fijngesneden teen knoflook en ¼ fijngesneden ui toevoegt.
  • Bak 2 plakjes bacon knapperig, verkruimel ze en garneer de soep vlak voor serveren hiermee.

keto broccolisoepMeer recepten ontdekken? Keto in 5 van Jen Fisch is hier te koop.
(Uitgeverij Spectrum – €15,00)

 

 

 

Meer overheerlijke gerechten:

Tekst: Jen Fisch, foto: Getty Images.