Gure kou en dichtgevroren vijvers? Dat vraag om warme chocolademelk. Haal het kind in jezelf naar boven en geniet van een kopje pure verwennerij. 

 

Voor 4 personen

  • Volle melk  500 ml
  • Pure chocolade 70 g (in kleine stukken)
  • Melkchocolade 80 g (in kleine stukken)
  • Gedroogde chilivlokken 1 mespunt
  • Zeezout 1 snuifje
  • Gemalen kaneel 1 mespunt
  • Nootmuskaat 1 mespunt
  • 4 Mellow cakes
  • Room (40%) 2.5 dl
  • Suiker 100 g

Hoe maak je het?

Verwarm de melk in een pannetje op laag vuur. Doe er de chocolade, het zeezout, de kaneel, de nootmuskaat en de chilivlokken bij. Klop ondertussen de room en de suiker tot slagroom. Serveer de chocolademelk met een mooie toef slagroom en een mellow cake.

Op zoek naar nog meer lekkere recepten? Check dan hier een heerlijke koffie waarvoor je ons gerust mag wakker maken en ontdek hier een heerlijke croque met pesto van boerenkool, gouda en portobello.