Chocoladeliefhebbers, hou je klaar. Geniet van deze heerlijke vegan chocoladetaart.

Wat heb je nodig? (4 pers)

  • 180 ml amandelmelk
  • 1/2 tl appelazijn
  • 100 g suiker
  • 3 el kokosolie  
  • 3 el appelsiroop
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 90 g volkorenbloem
  • 30 g cacao poeder
  • 1/2 tl baking soda (natriumbicarbonaat)
  • een snuifje bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 80 ml havermelk
  • 225 g pure chocolade (80%)   
  • 1 el rijstsiroop 1
  • 1el bloemsuiker 1
  • handvol blauwe bessen 

Zo maak je het klaar:

  • Doe de amandelmelk en appelazijn in een kom. Laat even staan.
  • Voeg de suiker, kokosolie, appelsiroop en vanille toe. Klop stevig op.
  • Roer ook de bloem, cacaopoeder, baking soda, bakpoeder en zout eronder, tot je een mooi beslag krijgt.
  • Giet dat in een ingevet bakblik en bak ca. 30 min in een op 200°c voorverwarmde oven. Laat afkoelen.
  • Smelt de chocolade ondertussen au bain-marie, en verwarm de havermelk tot net onder het kookpunt. Voeg beide samen, doe er ook de siroop bij. Roer. Laat even staan. Roer nog een keer.
  • Haal de cake uit het bakblik en smeer er de ganache over.
  • Zet in de koelkast zodat de ganache zich kan zetten.
  • Werk voor het serveren af met wat bloemsuiker en blauwe bessen.

Meer recepten:

Door Ann Van Der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.