Met Sergio Herman als man en vier eigen kookboeken is lekker eten ook de rode draad in het leven van Ellemieke Vermolen. Deze maand: makkelijke recepten voor wanneer er vrienden aanschuiven. Deze chocoladetaart is niet alleen gluten- en suikervrij, maar ook écht om je vingers bij af te likken.

Ingrediënten

Voor de bodem

• Kokosolie 50 ml
• Notenmix (walnoten, paranoten,macadamia- en hazelnoten) 350 g

Voor de vulling

• Cacaoboter 200 g
• Cacaopoeder 100 g
• Chocolade 1 reep
• Kokosroom 100 ml
• Zout snufje
• Cayennepeper snufje
• Xylitol 4 el
• Avocado (gepureerd)

Verwarm de oven voor op 180°C. Mix de noten fijn, samen met de kokosolie. Doe die mix in een grote springvorm en druk aan. Zet 30 min in de oven. Laat 20 min afkoelen in de koelkast.

Maak de vulling: smelt de cacaoboter in een pan en voeg het cacaopoeder toe, samen met de reep chocola. Roer goed en rustig op een laag vuurtje, zorg dat het niet gaat koken. Doe er de kokosroom, zout, peper, xylitol en avocado door. Roer goed. Giet de chocomassa over de notenbodem en zet een uur of langer in de koelkast. Werk af door er wat cacaopoeder en noten over te strooien.

Tip van ellemieke

“Om je vingers bij af te likken, zo lekker is deze taart. En ze is ook nog eens gluten- en suikervrij. Let goed op welke chocolade je neemt: op de verpakking staat of er gluten in zitten. Het beste neem je 70% glutenvrije chocolade uit de biowinkel.

 

Ontdek ook onze andere dessertrecepten: