Heerlijk winters recept: forel met aardappelcurry

Gezond, hartig en een tikje exotisch. Dit recept houden we bij om één van de komende koude winterdagen van te genieten.

Forel met Madras aardappelcurry

Ingrediënten

  • 4 forellen
  • peper en zout
  • olijfolie
  • 6 aardappelen
  • 50 ml zonnebloemolie
  • 40 gedroogde curryblaadjes
  • 1/2 tl komijn
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl kurkuma
  • 3 teentjes, fijngesneden knoflook
  • 1, fijngesneden rode peper
  • 4 cm gember
  • 4 el madrascurrypoeder
  • 600 ml kokosmelk

Zo maak je het

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze ongeveer 4 min beetgaar in gezouten water. Verhit de zonnebloemolie in een pan en bak de curryblaadjes kort. Voeg het korianderzaad, de kurkuma, de knoflook en het rode pepertje toe en bak alles tot de specerijen geur afgeven. Doe de blokjes aardappel en het currypoeder erbij. Schep het geheel om en blus met de kokosmelk. Laat ongeveer 10 min op een laag vuurtje verder pruttelen.

Zo bereid je de forel

Kerf de forellen in met een scherp mesje. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout en leg ze in een met bakpapier beklede ovenschaal. Laat ze 25 min gaar worden in een op 180°C voorverwarmde oven.

Zo serveer je het

Serveer de vis en aardappelcurry met gestoomde rijst, gestoomde groenten of een fris slaatje.

forel met aardappelcurry

Meer lekkers

Recept: Ann Van der Auwera, foto: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content