Dé ideale tijdsbesteding als je sociaal leven plots wegvalt? Bakken, want dat geeft voldoening én – met een beetje geluk – kan je er ook je huisgenoten blij mee maken. De garnaalkroketten van brasserie Lola (op de Brusselse Zavel) zijn om vingers bij af te likken. Wil je het recept thuis zélf proberen? Feeling vroeg én kreeg hun geheim…

Ingrediënten voor 10 garnaalkroketten

Voor de roux

  • 37,5 g boter
  • 37,5 g bloem

Voor de bechamel

  • 12,5 cl visbouillon
  • 12,5 cl melk
  • 12,5 cl room
  • 250 g met de hand gepelde garnalen
  • 25 g geraspte kaas
  • 0,25 g geraspte nootmuskaat
  • Citroensap, zout, peper naar smaak

Voor het paneren

  • Eiwit
  • Paneermeel
  • Bloem

Zo maak je ze

  1. Maak eerst een roux met de boter en de bloem en laat afkoelen. Verwarm dan de visbouillon met de melk en room en giet dit over de roux. Kook 5 minuten op middelhoog vuur en blijf continu roeren.
  2. Haal van het vuur af en voeg het citroensap, de garnalen, de geraspte kaas en de nootmuskaat toe. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat alles dan op een bakplaat lopen en laat een nacht afkoelen.
  3. Verdeel de volgende dag de kroketten en paneer ze op Engelse wijze. Bedek ze dus eerst met bloem, laat ze dan weken in eiwit en bedek ze dan met paneermeel. Herhaal deze handeling voor extra krokante kroketten een tweede keer in dezelfde volgorde, zonder ze door de bloem te halen.
  4. Laat alles minimaal een uur in de koelkast drogen voordat je de kroketten op 170°C bakt.

Hallo kroket!

Ook proberen