Op zoek naar een manier om die ene overgebleven (Cantaloupe-)meloen in een gerechtje te verwerken? Probeer dan eens dit recept voor gazpacho van meloen en munt! Ideaal als gezond voorgerecht bij een zomerse barbecue en extra lekker met wat croutons of crostini.

Wist je trouwens dat Cantaloupe meloenen echte superfoods zijn? Ze bevatten een heleboel vitaminen, zijn rijk aan kalium en bevatten weinig calorieën. Overheerlijk én goed voor ons lichaam: van een win-winsituatie gesproken!

Gazpacho van meloen en munt: ingrediënten voor 4

  • 1 cantaloupe-meloen
  • 1 komkommer
  • 3 groene tomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 teen knoflook
  • 2 sjalotten
  • 2 groene pepers
  • 3 takjes munt
  • 3 takjes basilicum
  • 3 takjes koriander
  • 1 l water
  • 1 dl olijfolie
  • 3 el sherryazijn

Zo maak je het:

Snijd het vruchtvlees van de meloen in blokjes. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijst, snijd het vruchtvlees in blokjes. Verwijder de schil van de tomaten en de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd het vruchtvlees in blokjes. Doe dit alles met de geperste look, de gesnipperde sjalotten, de groene pepers en de kruiden in een blender en mix glad. Voeg olie en azijn toe. Proef, leng indien nodig aan met water. Breng op smaak met peper en zout. Doe in kommetjes en werk af met wat groene kruiden en enkele druppels olijfolie.

Ontdek meer recepten:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.