Recept: gebakken krielaardappelen in zoutkorst

Mooi weer betekent barbecueën! Met dit eenvoudige receptje tover je in no time een heerlijk bijgerecht op tafel: krielaardappelen in zoutkorst.

 

Recept: gebakken krielaardappelen in zoutkorst

De aardappel is een vaste waarde in de Belgische cuisine. Geen wonder, want je kan hem op eindeloos veel manieren bereiden. Deze krielaardappeltjes met een krokant korstje van zeezout zijn het perfecte bijgerecht voor bij de BBQ.

Wat je nodig hebt:
voor 4 à 6 personen

  • 1kg krielaardappelen
  • 2el grof zeezout

Zo maak je het:

Was de aardappelen. Doe ze in een pan met het zout. Giet er water bij tot ze net onderstaan. Kook ze gaar. Laat op een zacht vuur staan tot al het vocht verdampt is en de zoutkristallen zich op de aardappelen hebben vastgezet.

Tip: Schud de pan tussendoor geregeld om te vermijden dat de aardappelen aanbranden.

 

Nog meer lekkere recepten voor de BBQ:

Tekst: An van der Auwera. Beeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content