Home Lifestyle Food Recept: gemarineerde langoustines met verse groenten en kruiden

Recept: gemarineerde langoustines met verse groenten en kruiden

Recept: gemarineerde langoustines met verse groenten en kruiden

Chef Arabelle Meirlaen staat bekend om haar eerlijke, smaakvolle, elegante en vooral lichte keuken. Zelf werkt ze zoveel mogelijk met wat haar eigen tuin haar biedt. Arabelle deelt met ons één van haar heerlijke gerechtjes mét een extra detox cocktail erbij!

 

Wat heb je nodig voor 6 personen?

  • 12 kraakverse langoustines, maat 9-15
  • 1 Granny Smith-appel
  • 1 knolraap
  • 1 sjalot
  • 1 nootje verse gember
  • 2 uitgeperste limoenen
  • Olijfolie
  • Goede azijn
  • 5 bessen-pepermengeling
  • Fleur de sel
  • Verse kruiden (naar keuze)

Zo maak je het

  • Pel de langoustines en snijd ze in de lengte door om het darmkanaal te verwijderen. Leg ze plat op een schaal en zet die in de koelkast op 1°C. (Bewaar de karkassen eventueel voor een bisque.)
  • Schil de knolraap en de appel, en snijd ze met een mandoline in reepjes van 3 of 4 mm. Bestrijk met het limoensap tegen het verkleuren.
  • Snijdde sjalot in zo dun mogelijke plakjes, schil de gember en hak hem fijn. Meng alles goed door elkaar. Marineer de langoustines juist voor het serveren in een mengsel van fleur de sel, peper, olijfolie en limoen.
  • Breng de groenten op smaak met fleur de sel, peper, olijfolie en azijn, meng alles voorzichtig en dresseer ze op het bord. Leg op elk ervan vier halve langoustines. Garneer met de verse kruiden.

Lekker erbij: detox cocktail!

Wat heb je nodig?

  • 500g wortelen
  • 7 sinaasappelen
  • 1 kleine rode biet
  • 1 citroen
  • 1 stuk gember (ongeveer een duim groot)
  • 1el kurkuma

Zo maak je het

  • Pers de wortelen, sinaasappelen en rode biet in een sapcentrifuge. Voeg citroen, gember en kurkuma toe bij het sap en meng met een mixer. Serveer als aperitief, of bij de gerechten zelf.

Als je nog meer vis wil, check dan zeker ook 3 heerlijke visrecepten uit Gone Fishing of ga voor iets helemaal anders met 3x Scandinavische recepten.

Recept: Arabelle Meirlaen
Foto: Duncan De Fey