Waan je helemaal in het Midden-Oosten met deze heerlijke falafel-balletjes. Ze zijn niet allen vegetarisch maar ze zijn ook super gemakkelijk om te maken.

 

Ingrediënten:

  • 600g gedroogde kikererwten
  • 1/2 rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 1 bosje koriander
  • 1 zeste van citroen
  • 1 el citroensap
  • 1el gemalen koriander
  • 1el gemalen komijn
  • snufje chillivlokken
  • 1/2 el zout
  • 1/2 el bicarbonaat
  • 50g bleom
  • 1 aubergine (in dunne plakjes)

Voor de tahin-saus:

  • 100ml tahin
  • 1/2 citroen
  • snufje zout
  • water om te verdunnen

Zo maak je het:

  • Laat de kikkererwten een nacht weken. Giet af, spoel en laat goed uitlekken.
  • Mix met een keukenrobot tot een homogene massa. Doe er de ui, knoflook, peper, peterselie en koriander bij. Mix opnieuw.
  • Doe er dan het bicarbonaat, zout, komijn, koriander, chilivlok- ken, citroensap en zeste bij. Mix weer.
  • Maak je handpalmen nat en rol balletjes van het mengsel. Rol ze door de bloem en bak ze in een pan met hete olijfolie goudbruin en krokant (4 tot 5 min).
  • Bak de plakjes aubergine ook nog even, en meng de ingrediënten voor de tahin-saus door elkaar. Serveer de plakjes en het sausje bij de balletjes.
  • Garneer met enkele takjes bladpeterselie.

Lees ook:

“Minder eten en meer bewegen helpt NIET als je wilt afvallen, dit wel”

Zoveel wegen we meer dan in de jaren 60