Recept: gezonde keto pannenkoeken met kokosmeel

Niets beters dan een gezellige zondagnamiddag bij je familie of vrienden mét overheerlijke pannenkoeken. Of het nu traditie is of niet, aan deze gezonde keto pannenkoeken met kokosmeel zal niemand kunnen weerstaan. Smullen maar!

Dit heb je nodig voor 6 keto pannenkoeken:

  • 4 grote eieren
  • 120 g verse roomkaas (op kamertemperatuur)
  • 1 tl vloeibare stevia
  • 1½ tl bakpoeder
  • 4 el kokosmeel
  • 60 g boter

Bereiding:

Doe de eieren en roomkaas met de stevia, het bakpoeder en kokosmeel in een blender of keukenmachine en meng ze tot een glad beslag. Voeg naar keuze smaakmakers toe. Verhit 30 g boter in een grote koekenpan op matig tot hoog vuur en laat de boter over de bodem van de pan uitvloeien. Schep drie schepjes beslag van 60 ml in de pan en bak zo 3 pannenkoekjes van 10 cm doorsnee. Na ongeveer 2 minuten zijn de pannenkoeken stevig en mooi uitgerezen; ze krijgen geen luchtbelletjes zoals bij gewoon pannenkoekenbeslag. Keer ze en bak ze nog ongeveer 1 minuut tot ze licht kleuren. Bak op deze manier nog 3 pannenkoekjes in de rest van de boter. Serveer ze warm.

4 x smaakvariaties voor nog lekkerdere keto pannenkoeken:

  • Voeg bosvruchten toe: bramen en frambozen bevatten weinig koolhydraten.
  • Mix 2 theelepels vanille-extract en 1 theelepel kaneel door het pannenkoekenbeslag. Je kunt naar smaak ook meer of minder kaneel toevoegen.
  • Voet een aantal suikervrije chocoladedruppels toe.
  • Klop voor een unieke smaak 1-2 eetlepels van je favoriete notenpasta door het beslag.

Keto pannenkoekenMeer recepten ontdekken? Keto in 5 van Jen Fisch is hier te koop.
(Uitgeverij Spectrum – €15,00)

 

 

 

Meer gezonde gerechten:

Tekst: Jen Fisch, foto: Getty Images.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content