Als voedingsdeskundige veroverde Sandra Bekkari met haar filosofie Noot meer diëten de harten van menig Vlaamse vrouw. Gezonde voeding staat volgens Bekkari niet synoniem aan calorieën tellen. Integendeel. Met haar lekkere en eenvoudige recepten heb je geen excuus meer om niet gezond te eten. Wil je ook voor je tussendoortjes gaan voor een gezonde keuze? Probeer dan deze gezonde koekjes van Sandra Bekkari eens.

Gezond tussendoortje = extra energie

Raak je ‘s morgen moeilijk uit bed en heb je vaak last van vermoeidheid? Een ongezond eetpatroon kan hier wel eens de oorzaak van zijn. Sandra Bekkari is ervan overtuigd dat je door enkele kleine aanpassingen in je voedingspatroon weer kan bruisen van energie. Deze heerlijke kokoskoekjes zijn het perfecte tussendoortje voor een gezonde portie extra energie!

Recept: gezonde koekjes van Sandra Bekkari

Ingrediënten voor de kokoskoekjes

  • 2 medjouldadels
  • 1 el kokosolie
  • 185 g mango, in kleine stukken
  • 60 g Griekse yoghurt
  • Sap van 1/2 limoen
  • 100 g amandelmeel
  • 100 g (glutenvrije) havermout
  • 45 g + 10 g gemalen kokos
  • 1 el (glutenvrij) bakpoeder
  • 1 snufje zout

Zo maak je de mango-kokoskoekjes van Sandra Bekkari

Doe 2 medjoul dadels in een kommetje en giet er warm water over. Laat een 5-tal minuten weken, haal ze uit het water, halveer ze en verwijder de pit. Laat 1 el kokosolie smelten in een kookpot op een laag vuur. Mix de dadels met 185g mango en 60g Griekse yoghurt in een blender. Giet in een kom, voeg sap van 1⁄2 limoen, 100g amandelmeel, 100g (glutenvrije) havermout, 10g gemalen kokos, 1 el (glutenvrij) bakpoeder en een snuifje zout toe. Meng goed, schep een eetlepel van het mengsel, rol er balletjes van, leg ze op een bakplaat met bakpapier en duw ze wat platter. Bak 15 à 20 minuten in een voorverwarmde oven (180 °C). Werk de koekjes af met nog wat extra gemalen kokos. Bewaar de koekjes in de koelkast of vries ze in.

Nog meer gezonde recepten van Sandra Bekkari proberen?