Weinig tijd om gezond te koken? Geen excuus meer! In Fast Food geeft Sandra Bekkari maar liefst 80 recepten die je in een mum van tijd op tafel tovert. Goed nieuws: aan Feeling verklapt ze alvast enkele van haar favorieten. Vandaag leren we je hoe je de granola van Sandra Bekkari heel eenvoudig zelf kan maken.

Dat we het druk hebben, is een feit. Dat bewijst ook ‘Fast Food’, want het nieuwe boek van Sandra Bekkari werd in mum van tijd een succes. Het concept is net zo eenvoudig als de recepten: je krijgt tal van tips en uitleg over de SANA-methode. Daarnaast krijg je maar liefst 80 recepten die je gemiddeld in 30 minuten op tafel tovert. Extra voordeel: ze probeert de afwasberg te beperken. Halleluja!

Lees ook: onze foodjournalist ging de test aan – hoe snel en eenvoudig zijn de ‘fast food’ recepten van Sandra Bekkari écht?

Dat een gezonde granola niet mag ontbreken, is duidelijk. Want een goede, gezonde start van de dag, begint met een gezond ontbijt. Bovendien is de granola van Sandra Bekkari écht heel eenvoudig te maken. Heb je graag wat chocolade bij je ontbijt? Dan is de homemade cruesli met chocolade van Sandra Bekkari misschien iets voor jou. Ontdek het recept hier.

Recept: granola met gepofte spelt, gember en vanille

granola Sandra Bekkari

Dit heb je nodig voor de granola van Sandra Bekkari:

  • 1 eiwit
  • 2 el ahornsiroop
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl vanille-extract
  • 100 g gepofte spelt (in de grotere supermarkt)
  • 50 g havervlokken
  • 3 handvol cashewnoten, grofgehakt
  • 3 el sesamzaadjes
  • 2 el chiazaadjes

Zo maak je de granola:

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Meng het eiwit met de ahornsiroop, 1 el olijfolie, gember, vanille en een snufje zout.
  • Doe de gepofte spelt, havervlokken, cashewnoten, sesamen chiazaadjes op een bakplaat en meng met het eiwitmengsel.
  • Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Roer een paar keer om.

fast food granola Sandra Bekkari Fast Food – Sandra Bekkari – Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts

Meer gezonde recepten van Sandra Bekkari:

(Beelden: Wout Hendrickx/Karl Brunix)