Wie al eens Griekenland heeft bezocht, weet dat je er ongelofelijk lekker kunt eten. Hun salades bijvoorbeeld zijn om van te smullen. Met behulp van dit eenvoudig recept creëer je in amper 10 minuten een Griekse salade die overheerlijk smaakt. Ideaal als bijgerecht of voor een lichte lunch. Laat het smaken!

Ook handig: dit recept is keto-approved! Het ketogeen dieet is een koolhydraat- en suikerarm dieet. Concreet is het de bedoeling dat je suikers én koolhydraten mijdt en dat je vooral groenten, eiwitten en gezonde vetten eet. Deze salade zit dus helemaal goed voor iedereen die het keto-dieet wilt volgen.

Dit heb je nodig om een Griekse salade voor 2 maken:

  • 100 g bindsla of little gem (in stukjes gesneden of gescheurd)
  • 75 g kerstomaatjes (gehalveerd)
  • 4 el zwarte olijven in ringetjes (bv. Kalamata)
  • 4 el verbrokkelde feta
  • 2 el vinaigrette
  • roze Himalayazout
  • versgemalen zwarte peper
  • 1 el olijfolie

Zo maak je deze Griekse salade:

Doe de sla, tomaatjes, olijven, feta en vinaigrette in een grote kom. Voeg wat roze Himalayazout en peper toe, sprenkel de olijfolie erover en schep de salade om. Schep de salade in twee kommen en serveer hem.

Alternatief: In plaats van feta kun je ook geitenkaas gebruiken.

2 x smaakvariaties voor een nog lekkerdere Griekse salade:

  • Voeg bijvoorbeeld knapperige rode ui, frisse komkommerblokjes of zoete gele peperoncini (pot) toe.
  • Ook kleine blokjes Genuese salami of pittige pepperoni zijn lekker in deze salade.

Griekse-saladeMeer recepten ontdekken? Keto in 5 van Jen Fisch is hier te koop.
(Uitgeverij Spectrum – €15,00)

 

 

 

Meer gezonde gerechten:

Tekst: Jen Fisch, foto: Getty Images.