Haal de Chinese keuken in huis met dit recept voor groentedumplings van boerenkool en spinazie. Gezonde comfortfood… Beter dan dat wordt het niet!

Dit heb je nodig om groentedumplings voor twee te maken:

  • knoflook 1/2 teentje
  • lente-uitjes
  • 1 tl sesamolie
  • 25 g boerenkool
  • 25 g spinazie
  • 6 wontonvellen
  • 1 el olijfolie
  • 80 ml water
  • 1 tl sesamzaad (voor de afwerking)
  • enkele blaadjes gemende sla
  • peper
  • zout

Zo maak je de groentedumplings:

Snij de knoflook en lente-uitjes fijn. Verhit de sesamolie in een wokpan. Roerbak er de knoflook en lente-uitjes in. Voeg na 1 min boerenkool en spinazie toe. Wok kort tot die geslonken zijn. Breng op smaak met peper en zout. Leg de wontonvellen op een droog werkvlak. Schep 1 volle theelepel van het groentemengsel in het midden. Bevochtig de randen met water. Vouw dubbel. Knijp de randen goed dicht. Verhit olijfolie in een pan. Bak de buideltjes goudbruin. Blus met water. Laat nog even verder gaar stomen. Werk af met sesamzaad en wat sla. Serveer met sojasaus of een pittige dip.

Op zoek naar meer gezonde recepten:

Tekst: Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx