Eet je graag pannenkoeken, maar ben je geen zoetekauw? Dan is dit recept voor hartige pannenkoeken van spinazie en courgette perfect voor jou, zélfs als je het liever gezond houdt. Zei iemand guilt-free pannenkoeken? Yes, please!

Dit heb je nodig om hartige pannenkoeken te maken voor 4 personen:

  • 1 bosje radijzen
  • 1 komkommer
  • 1 bosje dille (fijngesneden)
  • 750 ml yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 260 g bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 4 eieren
  • 1 courgette (geraspt)
  • 60 g spinazieblaadjes (fijngesneden)
  • 5 muntblaadjes (fijngesneden)
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Zo maak je de hartige pannenkoeken van spinazie en courgette:

Snijd de radijzen en komkommer met een mandoline in superfijne plakjes. Roer de dille door 150 ml yoghurt en breng op smaak met zout, peper, 1 el olijfolie en citroensap. Meng de bloem en het bakpoeder in een kom. Klop de eieren en 600 ml yoghurt tot een glad mengsel in een andere kom. Voeg al roerend bij de bloem. Als het beslag wat te dik is (afhankelijk van de yoghurt), kun je wat melk toevoegen. Roer courgette, spinazie en munt door het beslag. Pak pannenkoekjes van het beslag. Serveer met de yoghurtdressing, komkommer en radijsjes.

Ontdek meer gezonde recepten:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.