Ijs van avocado’s kan niet anders dan gezond zijn, toch? Correct! En er zijn nog veel meer voordelen verbonden aan dit recept! Zo kan je dit ijs zonder ijsmachine maken, het is zuivelvrij, glutenvrij, notenvrij én er zitten geen eieren in. Perfect dus voor mensen die last hebben van een allergie en voor het is ook veganisten-proof. Waar wacht je nog op?

Dit heb je nodig:

  • 1 blik kokosmelk
  • Anderhalve avocado
  • 75 ml agavesiroop
  • Optioneel: 1 theelepel citroensap
  • Optioneel: munt of vanille-extract of een snuifje zeezout

Zo maak je het:

  1. Doe de geschilde en ontpitte avocado’s in een blender. Hier kan je eventueel nog citroensap en een extra smaakmaker zoals fijngehakte munt, vanille of zeezout aan toevoegen. Mix tot een gladde massa.
  2. Klop de kokosmelk op voor een romig resultaat.
  3. Meng vervolgens de avocado voorzichtig onder de kokosmelk met een spatel. Voeg er daarna de agavesiroop aan toe en roer nogmaals voorzichtig door het mengsel zodat het ijs romig blijft.
  4. Plaats het avocado-ijs zo’n 4 uur in de diepvries.
  5. Serveer met vers fruit en munt of ‘sandwich’ het ijs tussen twee koekjes naar keuze. Smakelijk!

Tip: gebruik voor dit recept best rijpe avocado’s. Zijn de vruchten nog te hard en kan je niet wachten? Probeer dit trucje dan eens om het rijpingsproces van je avocado te versnellen op 10 minuten!

Veganistisch genieten op restaurant? Dan moet je in Boom zijn! Hier vind je dan weer 5 adresjes om glutenvrij te gaan uiteten.

Lees ook: