Mosselliefhebbers zullen bij een klassiek gerecht meteen over wijn beginnen. Maar waarom geen bier? Dit recept voor mosselen in blond bier is snel, simpel én zal je ongetwijfeld aangenaam verrassen. Smullen maar!

Tip: Kies bij voorkeur voor een blond biertje met een triple smaak, zo krijg je de zilte smaak van de schelpjes helemaal op punt. Wil je nog verder experimenteren? Kook je mosselen dan eens in wodka, vermout of pastis.

Mosselen in blond bier: ingrediënten voor vier

  • 1 kg mosselen
  • 1 klontje boter
  • 2 sjalotjes (gesnipperd)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 275 ml blond bier
  • 1 el slagroom
  • 1 citroen
  • een bakje cresson (optioneel)
  • zwarte peper
  • zuurdesembrood (optioneel)

Zo maak je het:

Was de mosselen grondig. Gooi schelpen die stuk of open zijn weg. Zet een grote pan op middelhoog vuur. Doe er een klontje boter in. Fruit daar de sjalotjes en knoflook in tot ze zacht zijn, maar nog niet beginnen te kleuren. Schenk het bier erbij. Breng aan de kook. Voeg de mosselen toe. Doe het deksel op de pan. Laat koken tot alle mosselen open zijn. Gooi schelpen die dicht blijven weg. Schud de pan tussendoor een paar keer. Schep de mosselen met een schuimspaan uit de pan (laat het kookvocht in de pan) en doe ze in een kom. Doe de room en een flinke kneep citroensap bij het kookvocht. Laat nog een minuutje koken. Kruid met zwarte peper. Roer. Schenk het vocht over de mosselen. Serveer zo, of apart in kommetjes met wat cresson erover. Lekker met een stuk zuurdesembrood.

 

Ontdek meer overheerlijke recepten:

 

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx.