Niets beter dan een warme kom soep op een koude winterdag, toch? Dit oester-champagnesoepje is het perfecte ietwat decadente voorgerecht om mee uit te pakken op je volgend etentje.  

Champagnesoep voor twee personen

  • sjalot 1/2
  • kleine venkel 1/2
  • 25 g boter
  • aardappel 1/2
  • 80 ml champagne
  • 250 ml visbouillon
  • 6 oesters
  • 100 ml room (40%)
  • wat tuinkers (voor de afwerking)
  • extra vergine olijfolie

Bereiding

Snij sjalot en venkel fijn. Zet een kookpot op een zacht vuur. Laat er de boter in smelten. Stoof er de sjalot en venkel in aan (± 2 min). Schil de aardappel, snij in blokjes. Laat kort meestoven. Blus met champagne. Voeg de visbouillon toe. Maak de oesters open. Hou er 2 apart. Vang het oestervocht op. Giet door een zeefje. Voeg samen met de oesters en de room toe aan de soep. Mix schuimig op. Werk af met een rauwe oester, wat tuinkers en druppels olijfolie.  

Op zoek naar nog meer recepten:

Tekst: Ann Van der Auwera, beeld: Wout Hendrickx