https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Lifestyle Food Recept: peer met salie uit de oven

Recept: peer met salie uit de oven

Recept: peer met salie uit de oven

Wil je graag aperitieven met vrienden of genieten van een lekker voorgerecht voor je diner? Dan is dit hapje met peer, salie en parmaham een ideale starter!

 

Wat heb je nodig voor 24 hapjes?

  • 12 sneetjes parmaham
  • 2 peren
  • zwarte peper
  • 24 kleine blaadjes salie
  • 2-3 eetlepels balsamicosiroop

Zo maak je het

  • Warm de oven voor op 200°C. Schil de peren, halveer ze en haal het klokhuis eruit. Snijd de helften in 4 tot 6 stukken.
  • Wikkel een half sneetje parmaham rond elk stukje peer, schik er telkens een salieblaadje tussen en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  • Besprenkel met de balsamicosiroop en werk af met een beetje zwarte peper.
  • Zet de plaat in de hete oven en bak de hapjes 15 à 18 minuten. Serveer ze op een stokje.

Op zoek naar nog meer recepten? Check hier 3 makkelijke (écht) recepten van Segio Herman. Ontdek ook dit heerlijk recept voor taco’s met pulled pork & rode kool.

Inspiratie nodig voor je aperitief? Check dan hier de frozen cocktail van gin en rozemarijn of probeer eens een verfrissende ouzo met citrus.

 

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto’s: Wout Hendrickx