Recept: hemels romige tomatensoep met basilicum

Tijdens de winter heeft iedereen wel nood aan dat tikkeltje extra energie. Een soepje verwarmt je niet enkel in deze frisse tijden, het geeft je ook de broodnodige vitamientjes. Dit recept voor romige tomatensoep met basilicum is makkelijk, overheerlijk en klaar in amper dertig minuten. Over een win-winsituatie gesproken!

Ook handig: dit recept is keto-approved! Het ketogeen dieet is een koolhydraat- en suikerarm dieet. Concreet is het de bedoeling dat je suikers én koolhydraten mijdt en dat je vooral groenten, eiwitten en gezonde vetten eet. Een ketogene maaltijd bestaat voor 20% uit eiwitten, 75% uit gezonde vetten en 5% uit koolhydraten. Die 5% is er voor koolhydraten die je in groeten vindt.

Wat heb je nodig om romige tomatensoep voor 4 te maken?

  • 400 g tomatenblokjes (liefst met Italiaanse kruiden)
  • 60 g verse roomkaas
  • 4 el slagroom
  • 60 g boter
  • 4 el gesnipperd basilicum
  • roze Himalayazout
  • versgemalen zwarte peper

Recept: tomatensoep

  • Doe de tomaten met hun sap in een keukenmachine of blender en pureer ze glad.
  • Doe de tomatenpuree met de roomkaas, room en boter in een middelgrote pan, verwarm ze op matig vuur onder af en toe roeren 10 minuten tot de kaas en boter zijn gesmolten.
  • Voeg het basilicum, roze Himalayazout en peper toe. Verwarm de soep al roerend nog 5 minuten tot hij helemaal glad is. Gebruik eventueel een staafmixer voor romig resultaat.
  • Schep de romige tomatensoep in vier kommen en serveer hem.

Ingrediëntentip: Gebruik je tomatenblokjes uit blik zonder kruiden, voeg dan in stap 1 wat verse oregano toe.

recept-tomatensoepMeer recepten ontdekken? Keto in 5 van Jen Fisch is hier te koop.
(Uitgeverij Spectrum – € 15,00)

 

 

 

Lees meer recepten:

Tekst: Jen Fisch, foto: Getty Images.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content