Recept: roodbaars met peterseliezout

Gezond en lekker: een stukje vis. Nood aan inspiratie? Dit recept is om duimen en vingers bij af te likken.

Roodbaars met peterseliezout

Voor 4 personen

Ingrediënten: 

  • 4 roodbaarsfilets
  • 4 groene coeur de boeuf-tomaten
  • handvol teentjes knoflook
  • 200 g spinazie
  • ½ bos peterselie
  • 4 el grof zeezout
  • 1 el zwarte peper
  • borage cress
  • olijfolie

Zo maak je het: 

  • Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de peterselie met het zout en de peper in een keukenrobot en meng alles tot fijn peterseliezout.
  • Was de tomaten en snijd ze in flinterdunne plakjes. Leg ze in een vuurvaste schaal, besprenkel met olijfolie, schik de look eromheen en zet 10 min in de oven.
  • Haal de schaal uit de oven, leg de roodbaarsfilets op de tomaten en zet alles nog 10 min In de oven. Zodra de vis mooi wit is en helder vocht vrijgeeft, is hij gaar.
  • Verwarm intussen wat olijfolie in een ruime steelpan en stoof de gewassen spinazie daarin gaar.
  • Serveer de vis met de tomaatjes, knoflook, spinazie en bestrooi alles op het laatste moment met het peterseliezout.
  • Werk het geheel af met een extra zilte toets van de borage cress. Zeekraal of lamsoor is ook geschikt.

Meer recepten:

Recept: Ann Van Der Auwera – Beeld: Wout Hendrickx

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content