Als voedingsdeskundige veroverde Sandra Bekkari met haar filosofie Nooit meer diëten de harten van menig Vlaamse vrouw. Gezonde voeding staat volgens Bekkari niet synoniem aan calorieën tellen. Integendeel. Met haar lekkere en eenvoudige recepten heb je geen excuus meer om niet gezond te eten. Ben je verzot op pasta? Dan is deze spaghetti courgetti van Sandra Bekkari jouw perfecte gezond alternatief.

Recept: spaghetti courgetti met paprikasaus en berloumi

Ingrdiënten:

  • 4 rode paprika’s
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • Olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • zwarte peper
  • 2 courgettes
  • 200 gram Berloumi
  • 5-tal kerstomaatjes
  • Basilicum voor de afwerking

Zo maak je de spaghetti courgetti van Sandra Bekkari

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd 4 rode paprika’s in vieren, verwijder de zaadlijsten en leg de stukken paprika op een bakplaat met bakpapier. Wanneer de schil zwart wordt, haal je de paprika’s uit de oven. Laat afkoelen op een bakplaat met een handdoek erover of steek de paprika in een plastic zak om de schil gemakkelijker te verwijderen. Fruit ondertussen 1 kleine rode ui en 1 teentje knoflook glazig in een beetje olijfolie. Mix met de paprika in de blender. Voeg 1 el olijfolie, Provençaalse kruiden en wat zwarte peper toe en mix opnieuw. Snijd de uiteinden van 2 courgettes en maak slierten met een spiraalsnijder. Doe de slierten in een ovenschaal, kruid met zwarte peper en besprenkel met wat olijfolie. Meng en zet, afgedekt, 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak de 200g Berloumi in een antiaanbakpan zonder vetstof, ongeveer 2 minuten aan iedere zijde. Verwarm een 5-tal kerstomaatjes even in de pan waarin je de ui en knoflook gefruit hebt. Werk het gerecht af met wat basilicum.

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina