Recept: pittige Thaise viskoekjes met een verkoelend komkommershot

Op zoek naar een low effort recept waarbij het lijkt alsof je wél lang in de keuken hebt gestaan? Onze Thaise viskoekjes, komkommershots en -dip zijn eenvoudig en snel te bereiden met een blender.

Recept: pittige Thaise viskoekjes met een verkoelend komkommershot

Deze Thaise viskoekjes zijn hét voorgerecht of hapje om je gasten aangenaam mee te verrassen. Best pittig, maar perfect te blussen met de twee heerlijk frisse tegenhangers.

Thaise viskoekjes

Dit heb je nodig:
(voor 4 personen)

  • 750 g witte vis
  • 250 g verse zalm
  • 2 el rode  Thaise curry
  • 2 eieren
  • 6 el bloem
  • 2 el vissaus
  • 2 tl suiker
  • 1/2 tl witte  peper
  • 4 limoenblaadjes (in fijne reepjes)
  • 20 prinsessenboontjes (in kleine stukjes)
  • de blaadjes van een bosje koriander (fijngehakt)
  • 1 rood pepertje (fijngesneden, zonder zaadlijst)

Zo maak je ze: 

Blend de vis, curry, eieren, bloem, vissaus, suiker en peper tot een gladde massa. Roer de limoenblaadjes, prinsessenboontjes, koriander en het pepertje erdoor. Laat opstijven in de koelkast.

Maak je handen nat om er ronde, platte koekjes van te rollen. Bak goudbruin in een pan gloeiend hete arachide- of druivenpitolie.

Verkoelend komkommershot

Dit heb je nodig:

  • 2 komkommers
  • sap van 2 limoenen
  • blaadjes van 1 bosje munt (fijngehakt)
  • 70 g suiker
  • 8 blokjes ijs
  • 250 ml bruiswater

Zo maak je het: 

Mix in een blender, proef. Breng verder op smaak en schenk meteen uit.

Frisse komkommerdip

Dit heb je nodig: 

  • 1/2 komkommer (in kleine stukjes)
  • 1 groen pepertje (in dunne schijfjes)
  • 1 limoen (enkel het vruchtvlees)
  • 1 tl suiker
  • 1 snuf zout
  • 2 el azijn
  • 4 el water

Zo maak je het: 

Meng alles en laat minstens een half uurtje trekken in de koelkast voor je het serveert.

 

Nog meer heerlijke recepten:

Tekst: Ann van der Auwera. Foto’s: Wout Hendrickx.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content