Na het succes van ‘The Messy Chef, lekker normaal, abnormaal lekker’ komt chef Jelle Beeckman met een vervolg. Dezelfde stijl: lekker, gemakkelijk en met een sausje humor eroverheen. Op feeling.be deelt hij alvast enkele van zijn favoriete recepten. Vandaag: tortilla met kortgebakken steak, burrarta en salsa.

Tortilla met kortgebakken steak, burrata en salsa

2 personen
Kooktijd: 15 minuten
Materiaal: 1 pan

dit heb je nodig:

  • 4 à 6 wraps (16 cm diameter)
  • 300 g steak
  • peper en zout naar smaak
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 1 zoete paprika
  • ½ teentje look
  • 2 tomaten
  • ½ rode ui
  • verse chilipeper (naar wens)
  • sap van ½ limoen of citroen
  • 1 tl honing
  • paar takjes bieslook
  • 2 bollen burrata
  • olijfolie

Zo maak je het: 

  • Heb je geen wraps met een diameter van 16 cm, steek dan een rondje uit iets grotere  wraps.
  • Haal de steak een halfuur voor het bakken uit de koelkast. Kruid met peper, zout en Provençaalse kruiden.
  • Schil de zoete paprika en snijd in erg fijne blokjes. Snijd de tomaat in plakjes en dan in fijne blokjes. De zaadjes gebruik je niet. Snipper de ui fijn. Doe alle groentjes in een mengkom. Voeg eventueel ook wat fijngesneden chilipeper toe en pers de look erbij. Kruid met peper, zout, het limoen- of citroensap en de honing.
  • Doe een scheutje olijfolie in een kleine pan. Bak de steak krokant in ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en laat 2 minuten rusten. Snijd in fijne plakjes en kruid bij met peper en zout.
  • Verwarm de wrap 30 seconden in de microgolfoven of in de pan. Beleg met een stukje burrata, de steak en daarna de salsa. Werk af met fijngesneden bieslook.

Meer recepten ontdekken? ‘The Messy Chef 2, Goei Eten’, uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts is nu te koop. Ontdek meer van Jelle op zijn Instagrampagina @the_messy_chef_jelle.

 

 

 

Meer lekkere recepten: