Wil je snel en gerecht op tafel toveren, maar heb je weinig tijd? Probeer dan eens een quiche. Deze vegetarische quiche is om duimen en vingers bij af te likken.

Zin in vegetarisch? Dit recept is altijd een goed idee!

Vegetarische quiche met feta en zongedroogde tomaten

Dit heb je nodig:

  • 4 eieren
  • Flesje room (250 ml)
  • Een vel kruimeldeeg
  • 125 gram kerstomaten
  • Handvol zongedroogde tomaten
  • 100 gram spinazie
  • Fetakaas (150 gram)
  • Handvol Gruyèrekaas
  • Peper
  • Provençaalse kruiden

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Bedek een quichevorm met het vel bladerdeeg.
  • Doe de vier eieren in een kom, kluts goed terwijl je er de room onder giet.
  • Snij de feta, kerstomaatjes en zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes, voeg de spinazie toe, kruid af met peper en Provençaalse kruiden. Meng daarna onder het ei- en roommengsel.
  • Giet het mengsel in de bakvorm met het vel bladerdeeg en werk af met de Gruyèrekaas.
  • Bak de quiche zo’n 40 minuten op 200°.
  • Geniet van je vegetarische quiche!

Tip: nog andere restjes groenten in de frigo? Voeg naar hartelust toe!

Meer recepten: