Recept: Witloofsoep met kabeljauw en couscous van zeekraal

Witloof is dé perfecte groente om eens verrassend mee uit de hoek te komen. Neem nu deze soep, waarin onze Belgische trots gecombineerd wordt met kabeljauw en couscous van zeekraal. Origineel, licht én gezond... Wat wil je nog meer?

Ook leuk om weten: Witloof bestaat uit 90% water en telt dus weinig calorieën. Verder bevat de groente een heleboel mineralen waaronder ijzer, natrium, magnesium en kalium. Kortom, alleen maar voordelen!

Witloofsoep voor 4 personen: wat heb je nodig?

  • 1 ui
  • 1 aardappel
  • 1,5 kg witloof
  • 2 stengels preiwit
  • 1,5 l grountebouillon
  • 1 handvol zeekraal
  • 2 el gezouten kappertjes
  • 4 stukken kabeljauw (elk 100 g)
  • 1 citroen
  • boter
  • peper
  • zout
  • olijfolie

Zo maak je witloofsoep met kabeljauw:

Snijd de ui en aardappel in grove stukken. Stoof aan in boter. Verwijder het onderste bittere stukje uit het witloof, snijd fijn en doe in de pan. Voeg ook het fijngesneden preiwit toe. Giet de bouillon erover. Kruid met peper en zout. Laat 20 min op laag vuur koken, mix en laat dan nog even opnieuw koken. Breng op smaak met een beetje citroensap.

Snij de zeekraal fijn tot couscous. Spoel de kappertjes grondig. Laat kort in water wellen. Ververs het water om het zout er voldoende uit te krijgen. Bak de vis in een hete pan met boter met de velkant naar beneden (2 à 3 min). Draai de vis om. Laat nog 3 min verder garen. Serveer de soep in verwarmde borden. Leg een stuk vis in elk bord. Schep er de soep over. Werk af met couscous van zeekraal, een lepeltje kappertjes en enkele druppels olijfolie.

Ontdek meer recepten:

Tekst: Ann Van Der Auwera, openingsbeeld: Wout Hendrickx. 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

Gesponsorde content