Als voedingsdeskundige veroverde Sandra Bekkari met haar filosofie Noot meer diëten de harten van menig Vlaamse vrouw. Gezonde voeding staat volgens Bekkari niet synoniem aan calorieën tellen. Integendeel. Met haar lekkere en eenvoudige recepten heb je geen excuus meer om niet gezond te eten. Op zoek naar een snelle en gezonde lunch? Dan is deze wortelsoep met venkel en gember van Sandra Bakkari iets voor jou.

Recept: wortelsoep van Sandra Bekkari

Dit heb je nodig

  • 1 kg wortelschijfjes
  • 2 venkelknollen
  • 2 rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2l groentebouillon
  • 2 cm gember
  • komijn
  • geroosterde sesamzaadjes

Lees ook: zo kom je gezond de werkdag door met de ultieme tips van Sandra Bekkari.

Zo maak je de wortelsoep van Sandra Bekkari

Doe 1kg wortelschijfjes, 2 venkelknollen, 2 rode uien en 2 teentjes knoflook met schil op een bakplaat, besprenkel met wat olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de groenten 30 minuten in de voorverwarmde oven (180 °C). Roer regelmatig om. Verwijder de schil van de knoflook. Doe de geroosterde groenten in een kookpot, voeg er 2l groentebouillon, 11⁄2 cm gember en wat komijn aan toe en laat een 15-tal minuten koken. Mix de soep en dien op met geroosterde sesamzaadjes en wat loof van de venkel. Smakelijk!

Lees verder op de volgende pagina

1 2
bekijk op één pagina