Even ontsnappen aan de drukte en plaatsnemen in een restaurant met een stijlvol terras in het groen of aan het water: dat is waar we deze zomer naar snakken.

Onze favoriete restaurants met terras

1. Brasserie de Abdijmolen: vijver en view

restaurants terras

Pal naast de vijver van het Abdijpark in Heverlee vind je deze gerestaureerde water­molen. De brasserie die erin is gevestigd, staat bekend om de eigentijdse seizoensgerechten met speelse touch. Wandelaars en fietsers kunnen er pauzeren met een lekkere wafel, pannenkoek of milkshake op het terras.

Abdij van Park 4, 3001 Heverlee, reserveer hier

2. Stiemerheide: puur natuur

restaurants terras

Hotel Stiemerheide in Genk herbergt verschillende gastro­nomische restaurants, maar voor het mooiste uitzicht neem je plaats op het terras van de bistro. Je bevindt je hier aan de rand van het Nationaal Park Hoge Kempen; een etentje in het restaurant is perfect te koppelen aan een wandeling, fietstocht of spelle­tje golf in het hotel zelf.

Wiemesmeerstraat 50, 3600 Genk, reserveer hier

3. Brabohoeve: prijsbeest

restaurants terras

De Brabohoeve werd in 2015 overgenomen door twee jonge ondernemers die elkaar leerden kennen in Hotelschool Ter Duinen. Het gebouw kreeg een eigentijdse facelift en dat werd meteen beloond: enkele maan­den na de opening werden ze door Gault&Millau uitgeroepen tot beste brasserie van het land. Peter Goossens gaf meermaals aan dat hij fan is van de luxueu­ze, Belgische bistrokeuken die hier geserveerd wordt. Denk dan bijvoorbeeld aan een zee­tong à la meunière of wildklas­siekers. Het is heerlijk toeven daar in de Kempense bossen, op het immens grote terras. Helemaal bovenaan het gebouw is trouwens ook een rooftopbar met cocktails en hapjes.

Noorderlaan 27, 2970 Schilde, reserveer hier

4. ’t Veer: weelde aan het water

restaurants terras

Aan de Scheldearm in Oude­naarde ligt de idyllische bistro ’t Veer, een echte familiezaak. Vanaf het gezellige, ruime ter­ras kijk je zo op het water en het vele groen daarrond. Je bestelt hier de degelijke, Belgische klassiekers, zoals een luxueuze vol­-au­-vent van hoevekip, ge­haktballetjes in prei­-roomsaus of een filet pur Rossini. Wie daarna nog een sportieve move wil doen, kan even ver­derop naar de Golf & Country Club van Oudenaarde om een balletje te slaan.

Berchemweg 191, 9700 Oudenaarde, reserveer hier

5. Le chalet de la forêt: moestuin magic

restaurants terras

Een tweesterrenrestaurant in het midden van het Zoniën­woud? Dat moet bijzonder tafelen zijn. Chef Pascal Valke­neers legde een mooie moestuin aan in organisch vormgegeven bakken. Een gevolg van zijn leerjaren bij Roger Souvereyns, waar hij de vreugde van dauw­ druppels op pas geplukte krui­den ontdekte. Het is hier genie­ten van de creaties uit het restaurant én van het zicht op de moestuin en het woud daarachter.

Lorrainedreef 43, 1180 Ukkel, reserveer hier

Lees ook