Home Lifestyle Food Rood, wit, rosé of blauw?
Rood, wit, rosé of blauw?

We drinken allemaal wel eens een glaasje. Rode of witte wijn, soms rosé. Afhankelijk van je mood en goesting. Zes jonge ondernemers uit het Baskenland maken die keuze nu nog wat moeilijk door een blauwe wijn op de markt te brengen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Gïk Blue, het bedrijfje van zes Spaanse ondernemers, lanceerde onlangs een blauwe wijn. De helderblauwe kleur is gelukkig niet afkomstig van een of andere kleurstof, maar wel een pigment dat al in de 'schil' van druiven aanwezig is. Doordat het om een natuurlijke toevoeging gaat, is de wijn erg in trek is Spaanse steden als Valencia en Madrid. Maar ook ver daarbuiten wint de blauwe wijn steeds meer aan populariteit. 

Smaak boven alles

Naar eigen zeggen hebben de jonge ondernemers deze blauwe variant bedacht om wijn weer aantrekkelijk te maken bij een jong publiek dat vooral bier consumeert. Dat wilt echter niet zeggen dat smaak niet primeert! De wijn heeft een zoete, frisse smaak en is het lekkerst net uit de koelkast. Met een alcoholpercentage van 11,5% is dit een zachte, lichte wijn.

 

A photo posted by Gïk Live! Vino Azul (@giklive) on


Gouden zaakjes

Na iets meer dan een half jaar heeft Gïk Blue al meer dan 70.000 flessen wijn verkocht. Van over de hele wereld stromen de bestellingen binnen. De wijn is online verkrijgbaar via de webshop van Gïk Blue.

Lees meer:

Wijnliefhebbers opgelet: dit themapark moet je bezoeken