De feestdagen staan voor de deur! Je menu al helemaal gepland, maar nog op zoek naar een geslaagd aperitief? Probeer dan eens deze Gísli’s rabarbercocktail uit ‘Roots’ van Dagny Ros. Scoren!

Dit heb je nodig:

  • 30 ml lichte rum
  • 1 tl rietsuiker
  • 1 tl fijngesneden rabarber
  • 1/2 limoen, in stukjes gesneden
  • 60 ml rabarbersiroop
  • ijsgruis
  • spuitwater
  • muntblaadjes

Voor de ingemaakte rabarber

  • 2 delen rabarbersiroop
  • 1 deel azijn
  • 1 stengel rabarber, overlangs in reepjes gesneden

Zo maak je het:

  • Meng voor de ingemaakte rabarber twee delen rabarbersiroop en één deel azijn. Voeg de rabarber toe en laat twee dagen in een afgesloten pot staan.
  • Maak de rabarbercocktail zoals je een mojito maakt: meng de rum, de rietsuiker, de fijngesneden rabarber en de limoen. Voeg 60 ml rabarbersiroop toe.
  • Vul een glas met ijsgruis, voeg de cocktail toe en vul aan met spuitwater. Versier met een stukje ingemaakte rabarber, wat muntblaadjes en eventueel een schijfje limoen.

Tip: Rabarbersiroop maak je door schoongemaakte en in stukken gesneden rabarberstengels gedurende 2 uur te laten marineren in gesuikerd water.

Meer IJslandse recepten proberen? Roots van Dagny Ros is nu te koop.

Meer tips voor het aperitief: