Hoe kan je het weekend beter inzetten dan met een heerlijk aperitief? Neem een frisse start en schenk je gasten dit sexy drankje op basis van rozenknopjes

 

VOOR 4 PERSONEN

  • Water 200 ml
  • Suiker 200 g
  • Gedroogde rozenknopjes (bv. bij Dille & Kamille) 50 g
  • Rosé champagne 750 ml
  • Rozenwater 50 ml
  • Limoenen 2

HOE MAAK JE HET?

Doe het water, de suiker en rozenknopjes in een pannetje. Breng aan de kook. Zodra de suiker is opgelost, haal je het pannetje van het vuur. Verwijder de rozenknopjes. Zodra deze siroop is afgekoeld, kun je er de champagne en het sap van de 2 limoenen aan toevoegen. Zet dit mengsel ong. 4u in de vriezer, waarbij je het ijs om de 30 min losschept met een vork. Serveer de granita in gekoelde glazen, en strooi er wat extra rozenknopjes over.

Op zoek naar nog meer originele aperitieven?

Recept: Ann Van Der Auwera
Foto: Wout Hendrickx